Stalen buispalen

Momenteel het meest gebruikt voor het maken van een fundering is een stalen buispaal, we brengen deze aan in verschillende diameters. Dit kan variëren van Ø168 mm tot en met een stalen buispaal van Ø323 mm. De wijze van aanbrengen is soms afhankelijk van de diameter, de zwaardere buizen worden altijd inwendig trillingsarm aangebracht. Dit doen we met de HL800 of met de HL1000. De lichtere stalen buispalen kunnen ook hydraulisch trillingsarm aangebracht worden met de HL1000.

Onze meest flexibele heimachine is de HL1000. Deze is weliswaar “groot”, maar kan ook heel veel, zoals we zeggen op de buis slaan maar ook in de buis met een valgewicht op de bodem zodat de paal naar beneden wordt getrokken. Dit wordt door veel mensen gezien als meest trillingsarme manier van heiwerk aanbrengen. Onze kleinste machine, de HL800, kunnen we binnen en buiten gebruiken vanaf een werkhoogte van ±2.00 meter en kan door een deur kan van minimaal 71 cm breed. De machine is goed geschikt voor gespecialiseerd heiwerk, op basis van een degelijke funderingstechniek.

Gespecialiseerd heiwerk of een uitbouw

Een aggregaat zorgt voor de stroomvoorziening.Deze is verbonden door middel van slangen zodat deze buiten kan blijven staan wanneer er binnen geheid gaat worden, er komen zo geen dieseldampen binnen. De stalen buispalen kunnen tot bijna elke lengte opgelast worden, zodat een goede paal ontstaat die aangebracht kan worden tot de diepte die door sondering is bepaald en eventueel door een constructeur is berekend. We verzorgen heiwerk met stalen buispalen, ook binnen kleine ruimtes of wanneer het u gaat om een uitbouw.

Wij zullen altijd proberen om de stalen buispalen aan te brengen tot aan de onderkant van de fundering, zodat na ontgraven geen slijpwerk meer nodig is om verder te gaan met het maken van een fundering. (Grond)water is eigenlijk de enige reden dat dit niet zou lukken. Hierna worden de palen door ons afgevuld met een goede betonmortel welke bijna altijd door de betoncentrale ter plaatse geleverd wordt. Na het vullen plaatsen we een wapeningskorf en is de paal klaar voor verder gebruik en de fundering kan erop worden aangebracht.

Heiwerk van stalen buispalen

Bij Heibedrijf Mark Versluis kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen