Funderingsherstel

Uitbouw geplaatst zonder palen te heien? Indien de woning wel een fundering heeft kunnen er problemen ontstaan. Er kan een verzakking plaatsvinden, iets dat we voorkomen met onze funderingstechniek.

Ook een oude woning kan om sommige redenen op bepaalde punten te maken krijgen met verzakking, misschien heeft er een sloot onder gelopen of misschien is het geheel te zwaar belast door nieuwe vloeren. Op allerlei manieren kunnen problemen ontstaan met de fundering. Gelukkig is hier iets aan te doen. Een constructeur kan hieraan rekenen, wij kunnen de fundering stabiliseren.

Heiwerk met nieuwe heipalen

We zullen eigenlijk altijd nieuwe heipalen moeten slaan, ter fundering van de woning of uitbouw. De palen moeten dan ook altijd aangebracht worden op dezelfde diepte als die waar de andere palen van de woning staan of tot de laag welke een sondering aangeeft die ter plaatse is gemaakt. Wij zullen de heipaal in ieder geval kalenderen. Dat betekent dat we de verzakking van de paal tellen, zodat deze goed komt te staan.

Funderingsherstel met console palen

Console palen heien

Over deze paal kan een console aangebracht worden, dit is een L-vormig hulpstuk die over de paal en onder de fundering geschoven wordt zodat de paal de fundering “opdrukt”. De fundering kan op deze manier onder spanning gezet worden.

Een andere manier van funderingsherstel is om een funderingsbalk te maken over de nieuwe stalen buispalen die geslagen zijn en deze met lijmankers te verlijmen aan de oude fundering. Ook zo wordt een stabiele situatie gecreëerd. Welke methode eur ook kiest, het is van het grootste belang dat alles op een professionele manier uitgevoerd wordt met kennis van zaken, op deze manier alleen is funderingsherstel mogelijk.

Bij Heibedrijf Mark Versluis kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen